Американські вчені назвали програми, які прослуховують із вимкненим мікрофоном

author
0 minutes, 0 seconds Read

Американські дослідники з університетів Чикаго та Вісконсін-Медісон назвали програми, які прослуховують користувачів навіть з вимкненим мікрофоном. Це більшість популярних програм для відеоконференцій.

Всі програми, які вони тестували, іноді збирають необроблені аудіодані, коли вимкнено звук, а одна популярна програма збирає інформацію та доставляє дані на свій сервер з однаковою швидкістю, незалежно від того, вимкнено мікрофон чи ні.

Дослідники з’ясували, що таким чином ці програми можуть визначити вашу фонову активність із середньою точністю 82%. Вчені перевірили це на прикладі шести поширених дій, включаючи приготування та прийом їжі, відтворення музики, введення тексту та прибирання.

“Ви можете вимкнути камеру або навіть покласти на неї руку, і що б ви не робили, ніхто вас не побачить. Для мікрофонів такого не існує”, – кажуть вчені, які перевірили це на прикладі пристроїв різних операційних систем.

>

На їхню думку, це є загрозою конфіденційності користувачів. Адже невідомо, які дані збирають програми та як їх потім використовують.