YouTube-блогер навчив шимпанзе грати в Minecraft. Відео

author
0 minutes, 2 seconds Read

Скільки б ми не вивчали цих дивовижних тварин, їхні здібності не перестають нас дивувати

YouTube-блогер під ніком ChrisDaCow вразив Мережу новим вірусним відео. На цьому ролику показано, як шимпанзе бонобо на ім’я Канзі грає у популярну відеогру Minecraft. Хто не знає, то це далеко не проста казуальна гра, як хтось міг би подумати. Minecraft часто використовують у різних навчальних процесах у школах по всьому світу.

У 23-хвилинному відео, опублікованому на його каналі, ChrisDaCow показує, як він познайомив Канзі (найрозумнішу мавпу у світі, за його словами) з основами Minecraft, такими як розбиття блоків, інструменти для крафту та будівництво конструкцій. Після навчання базових навичок у грі Канзі дали завдання знайти вихід зі спеціально створеної кімнати в Minecraft, з чим він доволі швидко впорався. Було зрозуміло, що він свідомо грає, а не просто намагається догодити дослідникам, щоб отримати смаколик, адже він проявляв невдоволення, коли не міг виконати завдання.

Канзі – не звичайний бонобо. Він є одним із найрозумніших і найбільш лінгвістично розвинених приматів у світі (за винятком людей). Він може спілкуватися з людьми за допомогою лексиграмної дошки, пристрою, який відображає символи, що представляють слова. Він також може розуміти розмовну англійську та користуватися інструментами.