Чистимо ванну від застарілого нальоту та іржі за методом клінінгових компаній

author
0 minutes, 1 second Read

Мабуть, немає господинь, які хоча б раз у житті не стикалися з проблемою пожовклої ванни. Одні віддають перевагу дорогим сучасним засобам, вважаючи, що побутова хімія йде в ногу з часом, а це значить, що чим дорожче засіб – тим він дієвіший.

Інші віддають перевагу методам наших мам і бабусь, вважаючи, що не варто винаходити велосипед і все нове – це добре забуте старе. Треті ж, перш ніж кинутися у вир з головою і почати скуповувати всі рекламовані продукти, вважають за краще у всьому кардинально розібратися і тільки після цього робити вибір на користь того чи іншого засобу.
Раніше ми писали про те, як прибрати запах в туалеті, а сьогодні розповімо вам, як просто швидко та ефективно відмити ванну від жовтизни та бруду без особливих витрат.

Як очистити ванну від застарілого нальоту – набюджетніші способи
Для того, щоб відбілити ванну, не завжди має сенс купувати дорогі миючі засоби. Елементарне знання хімії допоможе вам впоратися з цим завданням з найменшими втратами. Все що вам потрібно для відбілювання – це повністю знежирити поверхню перед прибиранням.

У самому процесі позбавлення від бруду допоможуть:

Звичайна харчова сода – добре вимийте ванну, після чого в мисочці 3-4 столові ложки соди змішайте з 2 ложками води. Цією кашкою натріть всю ванну і залиште на 20-30 хвилин. Не варто перед процедурою витирати ванну насухо – це абсолютно не вплине на результат очищення.

Через 20-30 хвилин змийте всю соду теплою проточною водою. Якщо забруднення не були критичними, ваша ванна знову буде білосніжною.

Білизна – коли наші мами не знали, як відмити ванну від бруду в домашніх умовах, а хімічна промисловість не балувала господинь особливим вибором миючих засобів, для відбілювання ванни часто використовували звичайну білизну. Ванну мили, витирали насухо, обов’язково закривали пробкою слив і за допомогою губки наносили білизну на ванну.
Через 20-30 хвилин ванну мили теплою водою. Це засіб дійсно робочий, проте є кілька важливих моментів, про яких потрібно знати. По-перше, білизна, як і будь-який інше відбілюючий засіб – це хлорвмісний розчин. Відбілювання відбувається саме на рахунок хлору. А це означає, що при застосуванні цього розчину, як мінімум у ванній та коридорі буде стояти їдкий запах хлорки. Якщо в родині є маленькі діти, тварини та люди з астмою або іншими проблемами дихальних шляхів – в момент застосування відбілювача їх не повинно бути вдома.

Також врахуйте, що хлор – їдка речовина, і її використання без захисних гумових рукавичок категорично заборонене, інакше ви ризикуєте отримати серйозні подразнення шкіри.