Як відмити пляшку від зеленого нальоту без хімії

author
0 minutes, 0 seconds Read

Пластикові пляшки різних обсягів є майже в кожному будинку. У них дуже зручно зберігати запаси води. До того ж вони доступні та дешеві. Але в їхньому використанні є недолік.

Рано чи пізно доводиться зіткнутися з тим, що на стінках та на дні тари утворюється зелений осад. Дістатися його, щоб відмити, практично неможливо. На цей випадок є лайфхаки, які допоможуть впоратися із забрудненнями пластикової тари без особливих зусиль.
Як відмити бутиль в домашніх умовах

Сода та яєчна шкаралупа
Змішайте 5 літрів води із 250 г соди. Цієї кількості вистачить для того, щоб відмити 20-літрову пляшку для вод. Засипте подрібнену шкаралупу 20-30 яєць у бутиль і залийте рідиною. Залишіть на 3-4 години.

Після закінчення часу потрясіть тару. Збовтувати вміст потрібно доти, поки бруд і зелень не змиються. Після цього вилийте содовий розчин зі шкаралупою та промийте пляшку чистою водою.

Горох та вода
У пляшку потрібно засипати горох або інші бобові та залити водою з содою. Добре потрясіть її та промийте. Місткість буде чистою.

Кола та лимонна кислота
Кола зарекомендувала себе як відмінний миючий засіб. У пластикову пляшку об’ємом 20 літрів потрібно влити 1,5–2 літри газованого напою та додати 15–20 г лимонної кислоти. Посудину закривати в жодному разі не можна, інакше кришку зірве. Бутиль краще не тримати в руках і відійти на безпечну відстань. Через 10 хвилин, коли реакція закінчиться і піна перестає виділятись, отриману рідину необхідно злити, а тару прополоснути.