Черговий випадок небезпечного захворювання: на Київщині зафіксовано сказ

author
0 minutes, 0 seconds Read

У селі Романків Обухівського району Київщини підтверджено діагноз на сказ у кота, у зв’язку з чим населений пункт визнано неблагонадійним. Про це повідомляє пресслужба Васильківської міської ради.

Як стало відомо, усі населені пункти в радіусі 10 км вважаються загрозливою зоною. До загрозливої зони потрапило і село Велика Бугаївка Васильківської громади.

«Прикро, що громадяни часто не усвідомлюють небезпеки, яка може їх підстерігати та не вміють себе поводити у подібних ситуаціях і навіть отримавши покуси, далеко не завжди звертаються за медичною допомогою», — зазначають у Васильківській міськраді.

У міській раді додають, що за останні роки значно зросла кількість випадків сказу в котів, які при цьому бувають дуже агресивними і можуть кусати інших тварин, чи громадян і навіть своїх господарів.

«Шановні мешканці громади, і особливо с. Велика Бугаївка! Звертаємось до Вас з проханням провести вакцинацію домашніх собак та котів проти сказу», — просять у Васильківській міськраді.

Вакцинацію проводять приватні ветеринарні клініки, а також можна звернутися до Васильківської дільничної лікарні ветеринарної медицини у селі Червоне.

Нагадаємо, у травні випадок сказу був зафіксований у безпритульного кота у Боярці. У дворі, де мешкав кіт, було проведено дезінфекцію.

Фото ілюстративне

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.