Знижують тиск та покращують настрій: як банани впливають на здоров’я

author
0 minutes, 0 seconds Read

Банани є не лише одним з найпопулярніших фруктів у світі, але й серед найпопулярніших продуктів загалом. Цей фрукт можна їсти як свіжим, так додавати його до нескінченної кількості різноманітних страв.

Банани настільки популярні не лише через те, що смачні, але також вони багаті поживними речовинами й надзвичайно корисні для здоров’я.

У той час, як ягоди та цитрусові часто вважаються «зірками» за насиченістю поживними речовинами, дивлячись під шкірку банана, можна побачити 110 калорій, 30 грамів вуглеводів і 3 грами ситної клітковини. Банани є чудовим джерелом вітаміну B6, його вміст в одному банані становить 25% добової норми. Цей фрукт також забезпечує близько 10% щоденних рекомендацій щодо калію, вітаміну С і марганцю.

Банани природно не містять жиру, холестерину та натрію, що робить їх чудовим доповненням до будь-якої дієти разом з іншими корисними продуктами.

Банани також містять багато біологічно активних сполук, включаючи каротиноїди та флавоноїди, які, мають безліч переваг — від підтримки зору до зниження ризику виникнення серцевих захворювань і деяких видів раку.